La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet augmenta aquest 2016 un 50% els recursos per fomentar la creació de nous llocs de treball al municipi. L’Ajuntament obre una primera línia per fomentar que empreses de Sant Vicenç de Castellet contractin persones en situació d’atur i la segona línia fa referència a les subvencions per a les noves activitats que generin nous professionals autònoms.

 

Col·lectiu més feble

Una de les novetats de les bonificacions per a les empreses fa referència a les ajudes en els contractes indefinits signats amb persones en situació d’atur majors de 45 anys. En aquest cas, les bonificacions poden arribar a ser de fins a 3.000 euros. Seran de 1.000 euros per als contractes d’entre tres i sis mesos i de 1.500 euros per als de sis o més mesos. La resta de contractes seran bonificats amb subvencions d’entre 700 i 1.000 euros. Les ajudes per a les persones en situació d’atur que decideixin fer-se autònoms es mantenen en 500 euros per a cada nova activitat.

 

Incentivar l’ocupació

Durant els darrers tres anys l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha facilitat la contractació de 25 persones en situació d’atur al municipi. En paral·lel, s’han incentivat cinc noves activitats per part de persones que han iniciat una nova activitat com a professionals autònoms. Pel que fa a les xifres de desocupats registrada al municipi, la taxa d’atur se situa al 19,93% a desembre de 2015 i accentua la millora econòmica respecte desembre de 2014 amb una caiguda del 12,51%, en què la taxa de desocupació s’enfilava al 22,81%.