Aquest curs 2017-2018 Sant Vicenç de Castellet ha iniciat un programa de foment de l’emprenedoria a l’escola al cicle d’educació Primària. La iniciativa compta amb la participació dels alumnes de 5è de Primària de l’Escola Puigsoler. El Programa Cueme (Cultura Emprenedora a l’Escola) és promogut per la Diputació de Barcelona i pretén fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques entre l’alumnat.

 

Gestió d’una cooperativa

Durant tot el curs els alumnes creen i gestionen la Cooperativa Castellet per conèixer el funcionament d’una empresa i compten amb el suport de l’escola, del propi Ajuntament i d’altres agents socials del municipi. D’aquesta manera, els alumnes de 5è de l’Escola Puigsoler crearan els seus propis productes i els posaran a la venda el proper 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Es preveu que part dels beneficis que obtinguin els destinin a una ONG. Aquest mes de gener els nens i nenes han creat els estatus de la cooperativa i l’han registrat a l’Ajuntament.

 

La regidories de Promoció Econòmica i Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet donen suport a aquest programa que preveu fer arribar a la resta de centres educatius del municipi els propers cursos.