La cinquena edició del concurs d’idees emprenedores JovEmprèn ha posat el punt i final a Sant Vicenç de Castellet. L’acte de lliurament dels premis ha estat el moment culminant d’un curs intens que ha comptat amb la participació de més de 200 alumnes de l’Escola FEDAC, l’Institut Castellet i l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. Els alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius han treballat durant tot el curs a partir de 33 tallers en un total de 42 projectes d’emprenedoria que els han permès acostar-se al món de l’empresa i potenciar competències com és el treball en equip.

 

Alumnes premiats

El premi especial JovEmprèn al projecte més ben treballat ha estat per a OLDBUS de l’Institut Castellet, un servei especial d’autobús per a gent gran i persones amb discapacitat. El projecte més innovador ha estat per a SMART PEN, de l’Institut Castellet, que consisteix en un bolígraf fotogràfic per convertir fotos en textos i la iniciativa Socorristes del medi, un sistema de bicicleta pública amb descomptes per reciclar, ha rebut el reconeixement  projecte més responsable socialment. Aquests tres projectes han rebut 200 euros cadascun.

 

Més reconeixements

El jurat ha atorgat més reconeixements. Premi Millor Idea Empresarial d’ESO (300 euros): PULSAPP, braçalet GPS per detectar amb una aplicació mòbil (FEDAC); Accèssit millor idea empresarial d’ESO (150 euros): Pic Places, una aplicació per compartir fotografies de llocs i seleccionar la ubicació (Institut Castellet); Premi al Millor Projecte de CFGM (300 euros): ELAC V3, reforç educatiu a nivell sensorial mitjançant la realitat virtual (Escola Montserrat); Accèssit al Millor Projecte de CFGM (150 euros): TEMPS SEMÀFOR, sistema per alentir el temps de pas d’un semàfor per a persones amb discapacitat (Escola Montserrat); Premi al Millor Projecte de Batxillerat i CFGM (300 euros): Emotions Box, set de sis capses per treballar les emocions (Escola Montserrat); Accèssit al Millor Projecte de Batxillerat i CFGM (300 euros): T-SHORT, samarretes amb mànigues que s’allarguen (Escola Montserrat).