La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet centralitza els serveis de Promoció Econòmica i Ocupació a les instal·lacions de l’Espai Impuls SVC. Us atenem de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda o bé al telèfon 93 222 71 30. Actuem amb l’objectiu d’ajudar a generar oportunitats al municipi i reduir la xifra de persones desocupades. Treballem a partir de tres àmbits. Ajuda a les persones en situació d’atur, foment de la contractació i les noves activitats emprenedores i assessorament a les empreses del municipi.

Busques Feina?

Els serveis de Promoció Econòmica i Ocupació fan l’acompanyament i assessoren les persones que busquen ocupació.

– Club de la Feina amb la publicació setmanal de les ofertes de feina.

– Mantenim una relació directa amb les empreses del municipi i amb les empreses de treball temporal de la comarca per captar totes les ofertes de treball i intentar cobrir-les amb les persones inscrites al Servei d’Ocupació Municipal.

-Cerquem millorar l’ocupabilitat i els recursos de les persones que estan en procés de cerca de feina. Es promou la formació programant cursos per a persones sense feina.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet augmenta els recursos per fomentar la creació de nous llocs de treball al municipi. L’Ajuntament obre una primera línia per fomentar que empreses de Sant Vicenç de Castellet contractin persones en situació d’atur i la segona línia fa referència a les subvencions per a les noves activitats que generin nous professionals autònoms.

Subvencions per a empreses

Una de les novetats de les bonificacions per a les empreses fa referència a les ajudes en els contractes indefinits signats amb persones en situació d’atur majors de 45 anys. En aquest cas, les bonificacions poden arribar a ser de fins a 3.000 euros. Seran de 1.000 euros per als contractes d’entre tres i sis mesos i de 1.500 euros per als de sis o més mesos. La resta de contractes seran bonificats amb subvencions d’entre 700 i 1.000 euros.

Consulteu-ne les condicions aquí

http://www.svc.cat/ca/taulell/publicacio-de-l-anunci-de-les-bases-especifiques-reguladores-per-a-la-concessio-de-subvencions-a-les-activitats-economiques-que-contractin-persones-de-sant-vicenc-de-castellet-en-situacio-d-atur-2030.html

Subvencions per a nous professionals autònoms

Les ajudes per a les persones en situació d’atur que decideixin fer-se autònoms es mantenen en 500 euros per a cada nova activitat que es registri.

Consulteu-ne les condicions aquí

http://www.svc.cat/ca/taulell/publicacio-de-l-anunci-de-les-bases-especifiques-reguladores-per-a-la-concessio-de-subvencions-als-professionals-autonoms-de-nova-constitucio-que-estiguin-donats-d-alta-al-som-2031.html

Ajudes per a la contractació de persones en situació d’atur i subvencions per a nous professionals autònoms

Assessorament per a empreses

– Oferim un servei d’assessorament i acompanyament a les empreses del municipi.

– Implementem la campanya Ajuntament de proximitat als PAE a través de la qual ens reunim amb les empreses per conèixer de primera mà les seves necessitats i les seves inquietuds.

– Potenciem el treball en xarxa entre les empreses per crear sinergies i relacions comercials.

– Treballem per endreçar i regular la situació urbanística dels polígons d’activitat econòmica del municipi.

Nit de l’Impuls Empresarial

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet organitza cada any (novembre) la Nit de l’Impuls Empresarial per reconèixer la tasca que porten a terme les empreses i els comerços del municipi. La trobada compta amb la participació d’un ponent destacat i tot seguit els assistents comparteixen una estona distesa, a través del qual l’Ajuntament vol agrair-los el paper important que desenvolupen en l’economia del municipi. El moment més esperat arriba amb la concessió dels Reconeixements a les millors iniciatives empresarials, comercials i de serveis

Esmorzars empresarials

De manera periòdica i amb la voluntat de fomentar la relació entre l’Ajuntament i el teixit empresarial del municipi s’organitzen els esmorzars empresarials. Són trobades en què s’expliquen les polítiques en matèria de polígons d’activitat econòmica i també totes les novetats que l’Ajuntament posa damunt la taula per afavorir la contractació de persones en situació d’atur. Els esmorzars empresarials reuneixen els responsables de les empreses del municipi que també aprofiten aquest fòrum per exposar les seves necessitats davant l’administració.

JovEmprèn

Sant Vicenç de Castellet promou la iniciativa JovEmprèn, el programa de foment de l’emprenedoria entre els alumnes de secundària del municipi. La iniciativa compta amb la participació dels alumnes d’ESO, Batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior de l’INS Castellet, el centre FEDAC Sant Vicenç i de l’Escola Montserrat. La resposta de la direcció i el professorat dels centres que prenen part del JovEmprèn és molt positiva. Els alumnes treballen a partir de grups diferents a través de seminaris i tallers que es fan als centres d’ensenyament i que treballen al voltant dels valors de l’emprenedoria. Els alumnes treballen les fonts de les idees empresarials, les capacitats que tenen les persones emprenedores, com podem saber si les idees són oportunitats de negoci sostenibles, com podem traduir aquestes idees en uns primers números, com presentar-les oralment i aprenem a posar tots aquests conceptes ordenat sobre el paper. L’objectiu és estudiar la viabilitat tècnica, econòmica i financera d’idees innovadores i la coherència dels projectes treballats. Els seminaris i tallers culminen a finals de curs amb el Concurs d’Idees JovEmprèn amb nou premis en joc. S’escullen els projectes més creatius i socialment responsables i que puguin ser viables.